1 Haziran 2015 Pazartesi

Kandil Simidi



Madem ki Berat Kandili bugün, kandile uygun bir tarif sunayım istedim size :) 7'den 77'ye kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet "Kandil Simidi". Tarifimi anlatmaya başlamadan önce tüm takipçilerime hayırlı kandiller olsun. Gönlü temiz herkesin gönlünden geçen önüne çıksın :) İşte tarifim: 
































Malzemeler:

*Hamur İçin:
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt 
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un

*Üzeri için:
- 1 yumurta akı
- Susam
- 1 yumurta
- Çörek Otu


Yapılışı:

- Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Yarım saat oda sıcaklığında dinlendirilir. 

Şekil Verme:

- Küçük simitler yapın.
- Elde ettiğiniz simitlerin yarısını önce yumurta akına ardından susama bulayın.
- Kalan yarısını ise tepsiye dizdikten sonra üzerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurtadan sürün ve çörek otu serpin.

* Tepsinize yağlı kağıt koymayı unutmayın. 


































 Denemiş olduğunuz bu tarifi, sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡ 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder