1 Haziran 2015 Pazartesi
Kandil Simidi
Madem ki Berat Kandili bugün, kandile uygun bir tarif sunayım istedim size :) 7'den 77'ye kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet "Kandil Simidi". Tarifimi anlatmaya başlamadan önce tüm takipçilerime hayırlı kandiller olsun. Gönlü temiz herkesin gönlünden geçen önüne çıksın :) İşte tarifim:
Malzemeler:
*Hamur İçin:
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un
*Üzeri için:
- 1 yumurta akı
- Susam
- 1 yumurta
- Çörek Otu
Yapılışı:
- Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Yarım saat oda sıcaklığında dinlendirilir.
Şekil Verme:
- Küçük simitler yapın.
- Elde ettiğiniz simitlerin yarısını önce yumurta akına ardından susama bulayın.
- Kalan yarısını ise tepsiye dizdikten sonra üzerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurtadan sürün ve çörek otu serpin.
* Tepsinize yağlı kağıt koymayı unutmayın.
Denemiş olduğunuz bu tarifi, sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder