7 Haziran 2015 Pazar

İstiridye Börek


Şekli alışılmış böreklerden farklı, sunumu misafirlerinizin ilgisini çekebilecek, fakat değişik olduğu kadar pratik bir börekle tanıştırmak istiyorum sizi. Bir yufkadan 4 adet börek çıkmakla beraber aşağıdaki malzemelerle 20 adet börek elde edebilirsiniz.Buyrun bakalım istiridye böreğimiz: 


























Malzemeler:

5 yufka

*İç Harcı İçin:
- 1/2 demet maydonoz
- 300 gram böreklik peynir
(İç harcını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)

*Üzeri İçin: 
- 1 yumurta sarısı

*Arasına Sürmek İçin:
- 1/2 paket margarin
- 1 su bardağı su

Yapılışı:

*İç Harç Yapımı:
- Peyniri çatal yardımıyla ezin. İçine ince ince doğradığınız maydonozlarınızı da koyup karıştırın.

*Arasına Sürülecek Sıvı Harç Yapımı:
- Yarım paket margarini kısık ateşte eritin. Ocağı kapattıktan sonra suyu ekleyip karıştırın.

Şekil Verme:

- Bütün bir şekilde açtığınız yufkanızı dörde bölün.
- Üçgen halinde kestiğiniz böreği geniş kısmı önünüze gelecek şekilde açın. 
- Üzerine hazırlamış olduğunuz sıvı harçtan sürerek güzelce ıslatın.
- Ardından istiridye şeklini alması için görseldeki adımları takip edin.
- Görselde gördüğünüz son adımdaki şekle ulaştıktan sonra böreğinizi ters çevirerek istiridye şekline ulaşabilirsiniz.






































- Böreklerinizi şekillendirdikten sonra yağlı kağıt koyduğunuz tepsinizin üzerine dizin. 
- Yumurta sarısını bir çatal yardımıyla çırptıktan sonra böreklerin üzerine sürün. Dilerseniz süslemek için çörek otu yada susam da kullanabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.






















Denemiş olduğunuz İstiridye Börek tarifimi, sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder