7 Haziran 2015 Pazar
İstiridye Börek
Şekli alışılmış böreklerden farklı, sunumu misafirlerinizin ilgisini çekebilecek, fakat değişik olduğu kadar pratik bir börekle tanıştırmak istiyorum sizi. Bir yufkadan 4 adet börek çıkmakla beraber aşağıdaki malzemelerle 20 adet börek elde edebilirsiniz.Buyrun bakalım istiridye böreğimiz:
Malzemeler:
5 yufka
*İç Harcı İçin:
- 1/2 demet maydonoz
- 300 gram böreklik peynir
(İç harcını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)
*Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
*Arasına Sürmek İçin:
- 1/2 paket margarin
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
*İç Harç Yapımı:
- Peyniri çatal yardımıyla ezin. İçine ince ince doğradığınız maydonozlarınızı da koyup karıştırın.
*Arasına Sürülecek Sıvı Harç Yapımı:
- Yarım paket margarini kısık ateşte eritin. Ocağı kapattıktan sonra suyu ekleyip karıştırın.
Şekil Verme:
- Bütün bir şekilde açtığınız yufkanızı dörde bölün.
- Üçgen halinde kestiğiniz böreği geniş kısmı önünüze gelecek şekilde açın.
- Üzerine hazırlamış olduğunuz sıvı harçtan sürerek güzelce ıslatın.
- Ardından istiridye şeklini alması için görseldeki adımları takip edin.
- Görselde gördüğünüz son adımdaki şekle ulaştıktan sonra böreğinizi ters çevirerek istiridye şekline ulaşabilirsiniz.
- Böreklerinizi şekillendirdikten sonra yağlı kağıt koyduğunuz tepsinizin üzerine dizin.
- Yumurta sarısını bir çatal yardımıyla çırptıktan sonra böreklerin üzerine sürün. Dilerseniz süslemek için çörek otu yada susam da kullanabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.
Denemiş olduğunuz İstiridye Börek tarifimi, sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder