23 Haziran 2015 Salı

Çikolata Kase

Meyve ve dondurmalarınızla değişik sunumlar hazırlayabileceğiniz çikolata kaseler yapmaya ne dersiniz? Üstelik yenilebilmesi misafirlerinizin çok hoşuna gidecek :)

Malzemeler:
- 1 paket küçük su balonu
- 3 paket çikolata 
- Meyve
- Dondurma

Yapılışı:
- Çikolatalarınızı benmari usulü ile eritin.































- Tepsinizin üzerine yağlı kağıt koyun, ve erittiğiniz çikolatadan bir kaşık dökün.
- Çikolatanız eridikten sonra soğumasını bekleyin ve soğuyunca şişirdiğiniz balonları yarısına kadar batırın. (Eğer bu işlemi çikolata tam olarak soğumadan yaparsanız balonunuz patlayacak ve etraf mahvolacaktır, tecrübeyle sabit :) )
- Çikolataya batırdığınız balonu yağlı kağıt üzerine döktüğünüz bir kaşık çikolatanın üzerine koyun.































- Çikolatanız bitene kadar aynı işleme devam edin.
- Buzdolabında 1-2 saat kadar soğutun.
- Kaseleriniz donduktan sonra balonları patlatarak içlerinden çıkarın.
- Dilediğiniz gibi dondurma ya da meyveyle servise hazırlayabilirsiniz.






































*Denemiş olduğunuz "Çikolata Kase" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder