20 Haziran 2015 Cumartesi
Alman Keki
Güzel bir çay saati deyince benim aklıma ilk gelen şey kek oluyor. Kıvamı normalde bildiğimiz kekten çok farklı, sevdiklerinizi hazır almayıp kendiniz yaptığınıza inandıramayacağınız bir kek tarifiyle karşınızdayım :)
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 250 gram şeker
- 500 gram un
- 1 paket katı yağ
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
Yapılışı:
- Yumurtaları derin bir kabın içine kırıp güzelce çırptıktan sonra şekeri ve sütü ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz.
- Kakao hariç geri kalan malzemeleri de ekledikten sonra tahta kaşık veya spatula yardımıyla karıştırın.
- Malzemenizin yarısını yağlamış olduğunuz kek kalıbınıza dökün.
- Kapta kalan diğer yarısına ise kakaoyu ekleyip karıştırın ve onu da kek kalıbınıza dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
*DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR:
- Bu kek harcının yoğunluğu normalde yaptığınız keklere göre size daha yoğun gelecektir. Bir şeyleri yanlış yaptığınız hissine kapılmayın olması gereken budur.
- Hangi keki yapıyor olursam olayım, içine koyduğum unu mutlaka eleyerek koyarım ve unu koyduktan sonra hemen üzerine kabartma tozunu dökerek bir çay kaşığı yardımıyla birbirlerine geçmesini sağlarım, denediğiniz de farkı siz de göreceksiniz.
- Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpabilirsiniz fakat daha sonrasında tahta kaşık veya spatula kullanmanızı öneririm. Kek tariflerimde kuru malzemeleri (un, kabartma tozu vs.) koyduktan sonra mikserlememek tercihimdir. Dilerseniz hepsini mikser yardımıyla da yapabilirsiniz bir yanlış olmayacaktır fakat diğer türlü kekin daha çok kabardığına inanıyorum ve böyle uyguluyorum :)
*Denemiş olduğunuz "Alman Keki" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder