15 Haziran 2015 Pazartesi

Meyveli Tartolet


Mevsim meyveleriyle hazırlayabileceğiniz, kimsenin hayır diyemeyeceği bir tarifle karşınızdayım. Pastanelerde hazırlarını görüp güzel görüntüsüyle iç geçirdiğimiz tartoletleri kendi mutfağınızda yapmaya ne dersiniz? Buyrun:















Malzemeler:

*Tartolet Hamuru İçin:
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 125 gram katı yağ(soğuk ve küp küp kesilmiş olarak)

* Pastacı Kreması İçin:
- 500 ml. süt
- 150 gram toz şeker
- 40 gram katı yağ
- 3 yumurta sarısı
- 60 gram un
- 50 gram mısır nişastası
- 1 adet çubuk tarçın veya 1 paket vanilya

*Üzeri İçin:
- 250 gram çilek
- 3 adet muz
- Dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz
- 1 paket tart jölesi

Yapılışı:

*Tartolet Yapımı:
- Yumurta sarıları ve sütü bir kase içinde çırpın.
- Unu derin bir kabın içerisine eleyin. İçerisine küp şeklindeki yağ parçalarını ekleyip fazla ezmeden parmak uçlarınıyla granüller haline getirin.
- Çırptığınız yumurta sarısı ve süt karışımını unun üzerine ekleyin.
- Hamur toparlayıncaya kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

*Şekil Verme: 
- Tartolet kalıplarınızı margarin ile yağlayın.
- Hamuru tartolet kalıplarınızın büyüklüğüne göre yuvarlak parçalara ayırın ve her birini merdane ile açıp kalıbınızın içine yerleştirin.
- Elinizle hafifçe bastırarak kalıbın içine yayın ve çatal yardımıyla birçok yerinde delikler açın.
- Her bir hamurun içine küçük bir parça yağlı kağıt kesip koyun ve üzerlerine 4-5 adet (kalıbın büyüklüğüne göre, benimki en küçük kalıplardan) nohut koyun. (Bu işlemi tartolet zeminin düz kalması için yapıyoruz.) Buzdolabında yarım saat bekletin. (Görseldeki gibi)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.





















*Pastacı Kreması Yapımı:
- Sütü bir tencereye alın ve içerisine vanilyayı da koyarak ısıtın.
- Şeker ve yumurta sarılarını bir kabın içerisinde iyice çırpın.
- Un, yağ ve nişastayı ekleyin.
- Isınmış olan sütü bu karışıma yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. 
- Karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde karıştırma işlemine devam edin ve muhallebi kıvamına getirin.

Birleştirme:
- Pastacı kremasını sıkma torbasına alın.
- Nohutları ve yağlı kağıtları aldığınız tartoletlerinizin içerisine sıkın.
- Ardından meyvelerinizi göz zevkinize göre yerleştirin.
- Tart jölesini arkasında yazdığı şekilde (fakat su seçeneği ile) pişirdikten sonra her bir tartoletin üzerine bir kaşık olarak dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın.
- Tartoletlerinizi hemen tüketecekseniz jölesiz de yapabilirsiniz. Tart jölesi meyvelerin kararmamasını ve kurumamasını sağlayacaktır.





















































*Denemiş olduğunuz "Meyveli Tartolet" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder