*Kek İçin:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Üzeri İçin:
- 1 paket çikolata sos
- Süslemek için ben çilek kullandım, siz nasıl arzu ediyorsanız öyle süsleyebilirsiniz.
Yapılışı:
*Kek Yapımı:
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- Daha sonra kakao, un, ve kabartma tozunu koyun ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Bolca yağladığınız ve unladığınız fincanlarınıza kek karışımınızı eşit bir şekilde bölün.
- Tencerenize fincanlarınızı yerleştirdikten sonra yarısından daha az olacak şekilde su koyun.
- Tencerenin kapağını kapatmadan önce bir mutfak havlusu koyup kapağınızı öyle kapatın.
- Orta ateşte 20 dakika kadar pişirdikten sonra fincanlarınıza hafifçe vurarak keklerinizi çıkarabilirsiniz.
*Üzeri İçin:
- Çikolata sosunu paketin arkasında yazdığı şekilde hazırlayın ve dilediğiniz meyvelerle dilediğiniz gibi süsleyin.
*DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR:
- Hangi keki yapıyor olursam olayım, içine koyduğum unu mutlaka eleyerek koyarım denediğiniz de farkı siz de göreceksiniz.
- Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpabilirsiniz fakat daha sonrasında tahta kaşık veya spatula kullanmanızı öneririm. Kek tariflerimde kuru malzemeleri (un, kabartma tozu vs.) koyduktan sonra mikserlememek tercihimdir.
- Ben fincanlarımı yaklaşık olarak yarısına kadar doldurdum ve bu malzeme ile 4 tane elde ettim. Önerim fincanlarınıza benden daha az kek karışımı koymanız çünkü gerçekten güzel kabarıyor ve böylece 6 tane kek elde edebilirsiniz.
*Denemiş olduğunuz "Tencerede Fincan Keki" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder