Sıradaki tarif sizlerden gelen yoğun istek üzerine Çilekli Magnolia. Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi çilek, bu aylarda pasta ve tatlılarımızın da vazgeçilmezi oluyor :) Kimsenin hayır diyemediği bir tatlı olan magnolia (manolya muhallebi diye de geçiyor) birçok meyve ya da çikolata tarzıyla da yapılsa da benim vazgeçilmezim çilekli olanı.
Malzemeler:
*Muhallebi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 1 paket krema (200 ml.)
*Üzer İçin:
- 500 gram çilek
- 1 paket bebe bisküvisi
Yapılışı:
- Krema hariç tüm muhallebi malzemelerini orta ateşte sürekli çırparak pişiriyoruz. Pişen muhallebi soğuyunca kremayı yavaşça yedirerek ekliyoruz.
- Çilekleri halka halka doğrayın.
- Bebe bisküvilerini biraz iri kalacak şekilde rondodan geçirin.
Birleştirme:
- Hazırlamış olduğunuz cuplara sırasıyla bisküvi - krema - çilek yerleştirin. Çilekleri ortasına koyduktan sonra görseldeki gibi cupların kenarlarına gelecek şekilde de dizerseniz güzel bir görüntü elde edersiniz.
Yapımı çok pratik ve çok hafif bir tatlı olan magnoliayı mutlaka denemelisiniz.Denemiş olduğunuz Çilekli Magnolia tarifimi, sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil