27 Temmuz 2015 Pazartesi

Patates Sufle

Sufle deyince aklımıza gelen o akışkan yoğun çikolatayı unutun ve kendinizi bambaşka bir tarife hazırlayın.Başlayalım...

Malzemeler:
- 5-6 adet patates
- 1 kahve fincanı süt
- 3 adet yumurta
- ½ demet taze nane
- 200 gr. kaşar peyniri ( rende )
- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı labne peyniri 

- Tuz
- Karabiber


Yapılışı:
- Patatesleri küçük doğrayıp bir tencereye alın ve haşlayın.
- İyice yumuşayınca ateşten alın ve içerisine yağ, ince kıyılmış taze nane, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurtaları ve sütü çırpın.
- Yumurta süt karışımına labne ve kremayı ekleyin.
- Daha sonra patatesli karışımı sütlü karışıma yavaşça yedirin.
- Yağlayıp unladığınız sufle kaplarınıza harcı eşit bir şekilde bölüşürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.




*Denemiş olduğunuz "Patates Sufle" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder