21 Temmuz 2015 Salı

Köri Soslu Tavuk ve Baharatlı Patates

Bu tarif benim en sevdiğim ve vazgeçemediğim tariflerden biri. Köri ise benim için tavuğa en çok yakışan baharat. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz :)

Malzemeler:

*Köri Soslu Tavuk İçin:


- 2 adet orta boy tavuk göğüs
- 2 kutu mantar (750-800 gr kadar)

- 1 adet soğan
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı köri
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ

- Tuz
- Karabiber

*Fırın Patates İçin:

- 5-6 patates
- Sıvı yağ

- Dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz, ben tuz, karabiber, kekik, pul biber, nane kullandım.


Köri Soslu Tavuk Yapılışı:

- Soğanlarınızı ve sarımsağınızı ince ince doğradıktan sonra sıvı yağ ile birlikte tencerenize alın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğradığınız tavuklarınızı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
- Tavuklar çiğ renginden kurtulduktan sonra üzerine mantarlarınızı da ekleyin ve karıştırın.(Mantarları önceden doğradıysanız ve kararmasın istiyorsanız su dolu bir kaba koyun ve üzerine 3-4 damla limon sıkın.)
- Kremayı karışımınızın içerisine dökün ve biraz kaynadıktan sonra köri,tuz ve karabiberini ekleyin ve 15-20 dakika orta ateşte pişirin.

Fırın Patates Yapılışı:

- Patateslerinizi elma dilimi şeklinde geniş bir kabın içerisine doğrayın.
- Üzerine çok az bir sıvı yağ gezdirdikten sonra baharatlarınızı ekleyin ve elinizle harmanlayın.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsinizin üzerine patateslerinizi dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk pişirin.

*Denemiş olduğunuz "Köri Soslu Tavuk ve Baharatlı Patates" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder