Bu tarif benim en sevdiğim ve vazgeçemediğim tariflerden biri. Köri ise benim için tavuğa en çok yakışan baharat. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz :)
Malzemeler:
*Köri Soslu Tavuk İçin:
- 2 adet orta boy tavuk göğüs
- 2 kutu mantar (750-800 gr kadar)
- 1 adet soğan
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı köri
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
*Fırın Patates İçin:
- 5-6 patates
- Sıvı yağ
- Dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz, ben tuz, karabiber, kekik, pul biber, nane kullandım.
Köri Soslu Tavuk Yapılışı:
- Soğanlarınızı ve sarımsağınızı ince ince doğradıktan sonra sıvı yağ ile birlikte tencerenize alın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğradığınız tavuklarınızı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
- Tavuklar çiğ renginden kurtulduktan sonra üzerine mantarlarınızı da ekleyin ve karıştırın.(Mantarları önceden doğradıysanız ve kararmasın istiyorsanız su dolu bir kaba koyun ve üzerine 3-4 damla limon sıkın.)
- Kremayı karışımınızın içerisine dökün ve biraz kaynadıktan sonra köri,tuz ve karabiberini ekleyin ve 15-20 dakika orta ateşte pişirin.
Fırın Patates Yapılışı:
- Patateslerinizi elma dilimi şeklinde geniş bir kabın içerisine doğrayın.
- Üzerine çok az bir sıvı yağ gezdirdikten sonra baharatlarınızı ekleyin ve elinizle harmanlayın.- Yağlı kağıt sermiş
olduğunuz tepsinizin üzerine patateslerinizi dizin ve önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında 25 dk pişirin.
*Denemiş olduğunuz "Köri Soslu Tavuk ve Baharatlı Patates" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel
sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle
@ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun
bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder