24 Temmuz 2015 Cuma

Kıymalı Patates Köftesi

Hep pratik şeylerle hayat geçmiyor maalesef. Bu sefer Antakya Mutfağı'na ait değişik bir tarif denedim sizler için. Biz çok beğendik tadına doyamadık. Vereceğim ölçüler ile 4 büyük adet elde ettim. Denemeniz ümidiyle geçelim tarifimize :)


Malzemeler:

*Kıymalı İç Harç İçin:
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber

*Patates Köfte İçin:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 2-3 adet küçük boy patates
- 1 adet küçük kuru soğan 
- 1 diş sarımsak 
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tutam kimyon
- Tuz 
- Karabiber 

Yapılışı:*Patates Köfte Yapımı:

- Bulguru üzerini kapatacak şekilce kaynar su ile ıslatın ve üstüne bir mutfak havlusu 4-5 örtüp demlenmeye bırakın.
- Patatesleri yaşlayın ve güzelce ezin.
- Demlenmiş olan bulgurun üzerine, salça, baharatla, soğan(çok ince kıyın isterseniz rendeleyebilirsiniz), sarımsak ve sıvıyağı ekleyin ve yoğurun.
- Ezilmiş patatesleri ekleyin ve yoğurma işlemine devam edin.
- En son olarak nar ekşisini ekleyin ve patates ile bulgur iyice birbirine geçmiş bir kıvam alana kadar yoğurun.

*Kıymalı İç Harç Yapımı:
- Kıymayı yağsız tavada pişirin.
- Soğan ve biberleri katıp pişirmeye devam edin.
- Sıvıyağı ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
- En son domatesi ekleyin ve domates suyunu çekene kadar karıştırın.

Birleştirme: 
- Patates köftelerin ortalarına kıymalı iç harçtan yerleştirin.
- Patates köfte elinize yapışmaması için elinize biraz yağ sürebilirsiniz.*Denemiş olduğunuz "Kıymalı Patates Köftesi" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡

2 yorum:

  1. Sanki doldurulmuş halde fırınlama gerekiyor gibi.. Aksi halde bulgur çiğ kalmış olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hülya Hanım, tarifin orijinalinde de fırınlama işlemi olmuyor. Zaten köftelik bulgur olduğu için sıcak suyla demlendiği an pişme işlemi gerçeleşiyor. Kısır gibi düşünebilirsiniz.

      Sil