12 Kasım 2016 Cumartesi

Sosyete Mantısı

Normalde mantıyla aram pek iyi değildir fakat bu haline resmen bayılıyorum...
İster çay saatine hazırlayacağınız ister akşam yemeği olarak yapabileceğiniz bir tarif bırakıyorum size :)

Malzemeler:

- 5 adet yufka
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ 

*Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 su bardağından biraz fazla su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz

Yapılışı:

- Soğanları küçük küçük doğradıktan sonra sıvı yağ ile kavurun. 
- Kavrulan soğanların içine kıymayı ekleyin. Tuz ve karabiberini de bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- İç harca salça ve ardından yarım çay bardağı su ekleyin.
- Maydanozu ince ince doğrayın ve suyunu çekene kadar 5-6 dakika pişmeye bırakın.


- İç harç piştikten sonra böreklerinizi görseldeki gibi hazırlayın.


- Su ve sıvı yağı küçük bir kasede karıştırdıktan sonra böreklerinizi fırına vermeden önce fırça yardımı ile üzerlerine sürün. 
- 180 derecede 35-40 dakika üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.


- Börekler pişerken salça, sıvı yağ, su, tuz ve karabiber ile sosunuzu pişirin.
- Pişen böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız sostan dökerek servis yapabilirsiniz.


* Denemiş olduğunuz "Sosyete Mantısı" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder