İster çay saatine hazırlayacağınız ister akşam yemeği olarak yapabileceğiniz bir tarif bırakıyorum size :)
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
*Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 su bardağından biraz fazla su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı:
- Soğanları küçük küçük doğradıktan sonra sıvı yağ ile kavurun.
- Kavrulan soğanların içine kıymayı ekleyin. Tuz ve karabiberini de bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- İç harca salça ve ardından yarım çay bardağı su ekleyin.
- İç harç piştikten sonra böreklerinizi görseldeki gibi hazırlayın.
- Su ve sıvı yağı küçük bir kasede karıştırdıktan sonra böreklerinizi fırına vermeden önce fırça yardımı ile üzerlerine sürün.
- 180 derecede 35-40 dakika üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
- Börekler pişerken salça, sıvı yağ, su, tuz ve karabiber ile sosunuzu pişirin.
- Pişen böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız sostan dökerek servis yapabilirsiniz.
* Denemiş olduğunuz "Sosyete Mantısı" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder