16 Haziran 2016 Perşembe

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Sütlü ve şerbetli tatlıların birleşimini seviyorsanız bu tatlı tam sizlik. 
Hem yapımı çok kolay hem de çok hafif...



Malzemeler:

- 1 paket kemalpaşa tatlısı

*Muhallebi için:

- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin

Yapılışı:



- Kemalpaşaları üzerinde yazdığı gibi pişirin. (Aldığınız paketteki adet sayısı değişebileceğinden, ölçüler değişiklik gösteriyor. Benim aldığım pakette 28 adet vardı 4 bardak suya 4 bardak şeker ile pişirdim.)
- Pişirdiğiniz kemalpaşa tatlılarını cam bir borcama dizin.
- Daha sonra muhallebi için gerekli tüm malzemeleri tencereye koyun. Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırın. 3-4 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
- Sıcak muhallebiyi borcamdaki tatlıların üzerine dökün.
- Borcamı birkaç kez düz bir zemine vurarak havasını alın.
- En az iki saat buzdolabında beklettikten sonra, servis edebilirsiniz.




* Denemiş olduğunuz "Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder