Malzemeler:
- 1 adet karnabahar (ben 5 kişi için orta boy bir karnabahar kullandım)
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
*Beşamel Sos için;
- 2 yemek kaşığı margarin (tercihe göre tereyağ kullanabilirsiniz.)
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Karnabaharı çok yumuşamayacak şekilde haşlayın.
- Soğanı kavurun, kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edin.
- Salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- 1 çay bardağı kadar su koyduktan sonra pişmeye bırakın.
*Beşamel Sos yapımı;
- Yağı eritin, elediğiniz unu üzerine ekleyin. Köpük köpük olana kadar tahta bir kaşık yardımı ile sürekli karıştırın.
- Sütü ısıtın.
- Sütü azar azar ekleyin ve bir yandan sürekli çırpın. (topaklanmaması için.)
- Karıştırmaya devam ederek un kokusu çıkana kadar pişirin.
- Karnabaharı bir borcamın içine dökün, üzerini kıyma ile kaplayın ve hazırladığınız beşamel sosu dökün.
- Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerine bolca serpin.
- 180 derece fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar (25-30 dk) pişirin.
* Denemiş olduğunuz "Karnabahar Graten / Fırında Karnabar" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder