23 Kasım 2016 Çarşamba

Karnabahar Graten / Fırında Karnabahar

Karnabahar kelimesini duyunca bile, dudak büzenleri görür gibiyim. Kış gelince sebze çeşitlerinin azalmasıyla bol bol sofralarımıza konuk oluyor karnabahar. Kabul ediyorum tencere yemeği olarak ben de çok hoşlanarak yemiyorum. Sevmeyeni çok fazla olan karnabaharı bu haliyle herkese yedirebileceksiniz! Lezzeti adeta bir lazanya gibi bol kıymalı, beşamel soslu, bol kaşarlı... Bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.





Malzemeler:

- 1 adet karnabahar (ben 5 kişi için orta boy bir karnabahar kullandım)
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ

*Beşamel Sos için;

- 2 yemek kaşığı margarin (tercihe göre tereyağ kullanabilirsiniz.)
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber

Yapılışı:

- Karnabaharı çok yumuşamayacak şekilde haşlayın.
- Soğanı kavurun, kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edin.
- Salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- 1 çay bardağı kadar su koyduktan sonra pişmeye bırakın.

*Beşamel Sos yapımı;

- Yağı eritin, elediğiniz unu üzerine ekleyin. Köpük köpük olana kadar tahta bir kaşık yardımı ile sürekli karıştırın.
- Sütü ısıtın.
- Sütü azar azar ekleyin ve bir yandan sürekli çırpın. (topaklanmaması için.)
- Karıştırmaya devam ederek un kokusu çıkana kadar pişirin.

- Karnabaharı bir borcamın içine dökün, üzerini kıyma ile kaplayın ve hazırladığınız beşamel sosu dökün.
- Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerine bolca serpin. 
- 180 derece fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar (25-30 dk) pişirin. 



* Denemiş olduğunuz "Karnabahar Graten / Fırında Karnabar" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder