
Malzemeler:
- 3 bağ pazı
- 300 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1/2 demet maydonoz
- 3/4 su bardağı pirinç
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Yapılışı:
*Pazıların hazırlanışı:
- Pazıları iyice temizlenecek şekilde yıkayın ve saplarını koparın.
- Pazılarınızı tencerede kaynayan suyun içerisine kevgir yardımı ile batırıp çıkarın ve süzgece alın.
*İç harç yapılışı:
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Kıymayı ekleyin.
- Maydonozu ince ince kıyın.
- Pirincinizi yıkayıp içine koyun.
- Geri kalan malzemeleri de koyup iç harcınızı yoğurun.
- Pazılarınızı sararken en/boy farketmiyor istediğiniz yönde kolayca sayabilirsiniz.
*Pişirme:
- Sarmalarınızı tencereye dizdikten sonra üzerine bir tabak kapatın.
- Sarmaları 1 parmak geçecek şekilde su ekleyin.
- Su kaynayana kadar yüksek ateşte devam edin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve 40 dakika kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin ve daha sonra sunuma hazırlayabilirsiniz.

* Denemiş olduğunuz "Pazı Sarma" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder