Her zaman bol kalorili yemek tarifleri vermekle olmaz. Bu sıralar diyette olduğum için sizinle biraz hafif şeyler paylaşacağım. Bir sebze aşığı olarak kabak yemeğine de bayılıyorum ve sizin de seveceğinize eminim. Şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler:
- 6 adet kabak (1kg)
- 200 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç (veya bulgur)
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
Yapılışı:
- Soğanları küçük doğrayın.
- Sıvı yağ ile soğanları kavurun.
- Pembeleşen soğanlara kıymayı ekleyin. Baharatlarını ekleyip karıştırın ve salçasını ekleyin.
- Küp küp doğradığınız kabakları ekleyin.
- Kabakların üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra pirinçlerini ekleyin ve 20-25 dk pişirin.
- Ateşi kapattıktan sonra ince kıydığınız dereotunu ekleyin ve dinlenmeye bırakın.
*Denemiş olduğunuz "Kabak Yemeği" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder