Sizlerle kahvaltıda bayılarak yediğim bir sos tarifini paylaşacağım. Ben bu sosu dedem ve ananemden öğrendim ve senelerdir vazgeçemediğim bir lezzet haline geldi. Yalnız bu tarifte ben sadece malzeme ve yapılış anlatacağım. Malzeme miktarı belirtmeyeceğim çünkü bunu sizin damak zevkinize bırakıyorum.
Malzemeler:
- Biber Salçası
- Hakiki Zeytinyağ
- Ceviz
- Çörek otu
- Kekik
- Su
Yapılışı:
- Öncelikle bu tarifi az malzemelerle hazırlamanızı ve bittikçe tekrar yapmanızı öneririm.
- Bir kasenin içine biber salçanızı koyun ve 2 yemek kaşığı su koyup salçanızı biraz açın.
- Daha sonra içerisine iri kıyılmış ceviz, çörek otu, ve kekiği ilave edin. Bunların miktarını tamamen sizin damak zevkinize bırakıyorum.
- Son olarakta hakiki yağı ekledikten sonra güzelce karıştırın ve sosunuz hazır.
- Eğer mezemsi ve sürülebilir bir kıvam elde etmek isterseniz salçasını, sos gibi daha sıvı bir kıvam elde etmek isterseniz ise suyunu ve yağını biraz arttırmalısınız.
- Bu tarifte kullandığınız zeytinyağınızın, saf zeytinyağı olması gerekir ve güzel tadını ne yazık ki süper marketlerden elde ettiğiniz zeytinyağlarıyla elde edemezsiniz. Bir diğer nokta ise tabii ki biber salçası. Ben Antakya'dan getirttiğim bir biber salçasını kullanıyorum. Salçanızın tadına güveniyorsanız lezzeti tutturmaya daha yakınsınız demektir. Güzel bir zeytinyağı ve biber salçası elde ettiğinizde bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm. Müptelası olacaksınız.
- Ben kahvaltılık sos olarak yazdım ve genelde kahvaltıda peynirimin üzerinde tüketiyorum fakat kendisi çok güzel bir meze olarak da sofraları süsleyebilir.
*Denemiş olduğunuz "Kahvaltılık Sos" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder