Malzemeler:
- 2 adet palamut
- 3 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet limon
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Öncelikle palamutlarınızı alırken balıkçınıza doğratmanızı tavsiye ederim.
- Balıklarınızı fırına vericeğiniz tepsinin içerisine soğanlarınızı ay şeklinde doğrayın ve üzerlerine tuz koyduktan sonra elinizle ovun.
- Domatesleri rendeleyin.
- Domates ve soğanlarınızı 2 yemek kaşığı sıvı yağ işe karıştırın ve tepsinin dibine yayın.
- Balıkları soğan ve domates karışımının üzerine gelecek şekilde dizin.
- Balıkların her birinin üzerine tuz ve karabiber dökün.
- İsterseniz tüm balıklara isterseniz bir kaçına dilimlenmiş limon koyun.
- Balıkların aralarına ve üzerlerine denk gelecek şekilde maydonozlarınızı da koyduktan sonra balıklarınızın üzerine yarım çay bardağından daha az olacak şekilde sıvı yağ dökün.
- 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
*Denemiş olduğunuz "Fırın Palamut" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder