12 Nisan 2016 Salı

Yaprak Sarma

"Yaprak Sarma" üstüne çok cümle kurmaya gerek yok diye düşünüyorum... Bugüne kadar kendisinin sevmeyeniyle karşılaşmadım... Zeytinyağlısı ayrı etlisi ayrı güzel. Bu postta sizlerle etli yaprak sarma tarifi paylaşacağım... Başlayalım bakalım :)


Malzemeler:

- 500 gr. yaprak
- 300 gr. orta yağlı kıyma
- İki adet soğan
- 1/2 demet maydonoz
- 1/2 su bardağı pirinç 
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı mısır özü yağ (Eğer tercihiniz katı yağ ise yarım su bardağı suyla iç harcı sulandırın.)
- Tuz
- Karabiber

Yapılışı:

- Eğer yapraklarınız salamura ise içinizi hazırlamadan önce suda birkaç kez durulayın, tuzunun gitmesini sağlayacaktır.
- Soğanları ve maydonozu ince ince doğradıktan sonra tüm iç malzemelerinizi karıştırın.
- Yıkadığınız yaprakların suyunu sıkın ve ister klasik şekilde isterseniz muska şeklinde sarın.
- Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine bir tabak kapatın ve tabağın üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin.
- Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin. 

---- 

* Denemiş olduğunuz "Yaprak Sarma" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder