Malzemeler:
- 500 gr. yaprak
- 300 gr. orta yağlı kıyma
- İki adet soğan
- 1/2 demet maydonoz
- 1/2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı mısır özü yağ (Eğer tercihiniz katı yağ ise yarım su bardağı suyla iç harcı sulandırın.)
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Eğer yapraklarınız salamura ise içinizi hazırlamadan önce suda birkaç kez durulayın, tuzunun gitmesini sağlayacaktır.
- Soğanları ve maydonozu ince ince doğradıktan sonra tüm iç malzemelerinizi karıştırın.
- Yıkadığınız yaprakların suyunu sıkın ve ister klasik şekilde isterseniz muska şeklinde sarın.
- Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine bir tabak kapatın ve tabağın üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin.
- Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin.
----
* Denemiş olduğunuz "Yaprak Sarma" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder