Arda Türkmen'in mutfak sevgimdeki yeri ve değeri çok başkadır. Onu izledikten sonra koşarak mutfağa gitmek ise bende bir huydur :) Bu pasta da onun tarifi olup damak zevkime göre değiştirdiğim noktaları bulunmaktadır.
Söylemeden geçemeyeceğim bu pastayı ilk denediğimde ve instagram hesabımdan Arda Türkmen ile paylaştığımda yaptığı "Nefis" yorumu beni havalara uçurmuştu :)
Ben çok konuştum, biz en iyisi gelelim güzel pastamıza :)
Malzemeler:
* Pandispanya İçin:
- 8 adet yumurta
- 300 gram toz şeker
- 80 gram katı yağ
- 2 paket bitter çikolata
- 240 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
* Krema İçin:
- 500 ml. krema
- 100 gram pudra şekeri
* Ganaj İçin:
- 3 Paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
- 200 ml. krema
* Arası ve Üzeri İçin:
- 600 gram çilek
Yapılışı:
* Pandispanya Yapımı:
- Derin bir kabın içine 8 yumurtayı kırın ve güzelce çırpın. (Yumurtayı güzel çırpmak yaptığınız pandispanyanın yumurta kokmamasını sağlayacaktır.) Çırptığınız yumurtanın içine şekeri ekleyerek tekrar çırpın.
- 80 gram katı yağınızı ocakta eritin, kenara alıp çikolatayı ilave edin ve karıştırarak iki karışımı birbirine yedirin. Eriyen çikolatalı karışımı yumurtalı karışımın içerisine ekleyin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra tekrar karıştırın ve yağlayıp unlanmış iki ayrı pandispanya kalıbına bölerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
* Krema Yapımı:
- Krema ve pudra şekerini sertleşinceye kadar çırpın (Biraz zaman alıyor vazgeçmeyin)
ve dolapta iyice soğutun.
* Ganaj Yapımı:
- Orta boy bir tencerenin içine döktüğünüz kremanızı ısıtın. Kaynamamasına özellikle dikkat edin. Kenara alıp çikolatalarınızı ilave edin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
* Çileklerin 500 gramını yaprak kısmını bir bıçak yardımıyla keserek uzunlamasına ikiye bölün. Geri kalan 100 gramı ise halka halka doğrayın.
Birleştirme:
Pandispanyalarınız iyice soğuduktan sonra ikiye bölün. Bu işlemi bir ip yardımıyla ya da pastacılık malzemeleri satılan dükkanlardan veya süpermarketlerden elde ediceğiniz bu iş için yapılmış bir gereç ile gerçekleştirebilirsiniz.
Bir tanesini sunum yapacağınız tabağa alın ve krema ile kaplayın. Kenarlarına kestiğiniz çilekleri koyun ve ortasına hazırlamış olduğunu ganajdan bir parça dökün. Üstüne ikinci keki yerleştirin ve katlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yalnızca orta kata halka halka kestiğiniz çileklerinizi dizdikten sonra ganajınızı dökün! En son katı koyduktan sonra ganajınızı yaklaşık 30 saniye kadar ısıttıktan sonra çikolatayla kaplayın ve üzerini istediğiniz gibi süsledikten sonra dolapta soğumaya bırakın.
*DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR:
- Bu pandispanya bildiğimiz kek ve pandispanyalardan farklı olarak içinde eritilmiş yağ/çikolata karışımı barındırdığı için pişme esnasında bıçak ve kürdan testinde sürekli olarak kıvamlı kalacağı için sizi yanıltabilir.
- Ganajınızı yaparken kremanızın kaynamamasına mutlaka dikkat edin ve kremayı çikolataların üstüne değil çikolataları kremanızın içine koyun.
- Ganajda toplamda 4 paket çikolata kullanılıyor fakat bunların bitter ve sütlü sayısı tamamen size kalmış, isterseniz 4ünü tek bir çeşitten de kullanabilirsiniz.
- Bence öncelikle kremanızı yapın çünkü kıvam alması ve soğuması oldukça zaman alıyor.
- Son kata geldiğinizde ganajınızı ısıtmazsanız istediğiniz rahatlıkla süremeyeceksiniz.
- Bu tarif 4 katlı bir pastanın tarifidir. Ben taşınabilirlik açısından daha kolay olması için 2 katlısını da yaptım. Malzemelerinizi yarıya indirerek siz de deneyebilirsiniz.
* Tarifi denediğinizde #ceydaskitchen hashtagiyle instagramda paylaşmanız ve @ceydaskitchen instagram hesabıma ulaştırmanız beni çok ama çok mutlu edecektir. :) Eğer isterseniz bana instagram veya facebook sayfalarım üzerinden ulaşarak özel günlerinize bu güzel pastadan sipariş verebilirsiniz. :) Umarım tarifim sevdiklerinizle yiyeceğiniz çok güzel sofralarda yerini alır. Şimdiden afiyet olsun, geri dönüşlerinizi bekliyorum ♡
Bir gün tadarız umarım :) Nice blog yazılarına ♡
YanıtlaSilBir gün tadarız umarım :) Nice blog yazılarına ♡
YanıtlaSil