22 Mart 2016 Salı

Tavuklu Sebze Çorbası

Büyüklerimiz ne der; "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır." Bu kış gerçekten de bu lafı yaşadık ve geçtiğimiz hafta inanılmaz bir soğuk oldu. Havalar bir sıcak bir soğuk derken etraftaki herkes burnunu çekerek dolaşır oldu. Ben de tam bu hastalık havalarında takipçilerimle vücut dirençlerini arttıracak, ananemden öğrendiğim sağlıklı mı sağlıklı bir çorba tarifi paylaşmak istedim. Şimdiden afiyet ve şifa olsun :) 

Malzemeler:
- 2 tane büyük tavuk but
- 2 dal pırasa
- 1 büyük boy patates
- 1 büyük boy havuç
- 1 küçük kereviz (yaprak ve sapları da kullanılacak)
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- Tuz

Yapılışı:
- Tavukları yıkayıp, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın.
- Haşlanan tavukları suyun içerisinden ayrı bir kaba alın.
- Tencerede kalan suyun içerisine pırasa hariç bütün malzemeleri minik minik doğrayın. 
- Pırasaları da önce boydan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
- Haşladığınız tavukları da içine didikleyin.
- Çok yoğun bir çorba olmayacak, görseldeki gibi sulu bir çorba elde edeceksiniz. Su eğer gözünüze az gelirse ekleyebilirsiniz.
- Tüm malzemeleri ekledikten sonra kaynatın.
- Kaynadıktan sonra şehriyeyi ilave edin.
- Tuzunu atın ve şehriyeler pişene kadar 15 ile 20 dk arası pişirin.

Not: 
* Çorbaya ayrı olarak yağ kullanmadım çünkü tavukların saldığı yağın yeterli olduğunu düşünüyorum. 
* Çorbaya limon ve karabiber çok yakışıyor. Sunum sırasında eklemeyi unutmayın. :)



* Denemiş olduğunuz "Tavuklu Sebze Çorbası" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder