19 Şubat 2016 Cuma

Makaron

Pastanelerin vitrinlerini süsleyen renkli görüntüsüyle kalbimizi fethetmiş bir tatlı olan makaronu evde denemeye ne dersiniz? Aslında kendisi bir çeşit acıbadem kurabiyesi. Denemekten asla çekinmeyin. Makaron dikkat etmeniz gereken iki şey var. Her adımda olabildiğinde kibar hareketlerle ilerlemek ve malzemeleri tarifte yazan gramlardan farklı kullanmamak, bunun için eğer evinizde yoksa bir hassas terazi edinmenizi tavsiye ederim. Bunu dikkate aldığınızda ev yapımı harika makaronlarınız hazır olacak. İlk kez denediğim için şekillerinde bir az yamukluklar oldu fakat tadı gerçekten dışarıda satılanlardan farksızdı. Şimdiden afiyet olsun :)



Malzemeler:



*Hamuru İçin:
- 80 gram yumurta akı
- 160 gram toz şeker
- 140 gram badem unu 
- 50 gram pudra şekeri
- İstediğiniz renklerde gıda boyası (Ben pembe ve sarı kullandım)

*İç Malzemesi İçin:
- 50 gram krema
- 100 gram beyaz çikolata
- Arzuya göre istediğiniz çeşitlerde esans (Ben pembe makaronlar için frambuaz esansı, sarı makaronlar için limon esansı kullandım.)

Yapılışı:

*İç Malzemesi:
- Kremayı küçük bir tavaya alın ve ocağa koyup altını açın. Kaynadığını gördüğünüz anda altını kapatın. 
- Kaç çeşit makaron yapmak istiyorsanız ganajınızı bölün. Ben iki çeşit yapacağım için iki ayrı kaba böldüm ve içine esanslarımı kattım.


*Hamuru:
- Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ekleyerek bir kap içerisinde çırpın. Köpürdükten sonra içine toz şekeri ekleyin ve 10 dakika boyunca çırparak katı bir hale gelene kadar çırpın. (Mereng elde edeceğiz.)


- Badem unu ve pudra şekerini aynı kabın içerisine alarak karıştırın. 
- Karıştırdığınız badem unu ve pudra şekerini yumurtaların içine yavaşça dökün. (sönmemesi için.) Bir spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya olacak şekilde hep aynı yönde karıştırın. İyice birbirlerine geçmesi gerekiyor.


* İstediğiniz gibi bölüp gıda boyaları ile renklendirin.
* Makaron hamurunu sıkma torbasına alarak yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsinize küçük daireler şeklinde sıkın.



* Önceden ısıtılmış 125 derece fırında tam 15 dakika pişirin.
* Pişen makaronları tepsiden dikkatlice aldıktan sonra aralarına hazırlamış olduğunuz ganajdan sürün. Makaronlarınız hazır!



* Denemiş olduğunuz "Makaron" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡


2 yorum: