Malzemeler:
*Hamuru İçin:
- 80 gram yumurta akı
- 160 gram toz şeker
- 140 gram badem unu
- 50 gram pudra şekeri
- İstediğiniz renklerde gıda boyası (Ben pembe ve sarı kullandım)
*İç Malzemesi İçin:
- 50 gram krema
- 100 gram beyaz çikolata
- Arzuya göre istediğiniz çeşitlerde esans (Ben pembe makaronlar için frambuaz esansı, sarı makaronlar için limon esansı kullandım.)
Yapılışı:
*İç Malzemesi:
- Kremayı küçük bir tavaya alın ve ocağa koyup altını açın. Kaynadığını gördüğünüz anda altını kapatın.
- Kaç çeşit makaron yapmak istiyorsanız ganajınızı bölün. Ben iki çeşit yapacağım için iki ayrı kaba böldüm ve içine esanslarımı kattım.
![]() |
- Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ekleyerek bir kap içerisinde çırpın. Köpürdükten sonra içine toz şekeri ekleyin ve 10 dakika boyunca çırparak katı bir hale gelene kadar çırpın. (Mereng elde edeceğiz.)
- Badem unu ve pudra şekerini aynı kabın içerisine alarak karıştırın.
- Karıştırdığınız badem unu ve pudra şekerini yumurtaların içine yavaşça dökün. (sönmemesi için.) Bir spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya olacak şekilde hep aynı yönde karıştırın. İyice birbirlerine geçmesi gerekiyor.
* İstediğiniz gibi bölüp gıda boyaları ile renklendirin.
* Makaron hamurunu sıkma torbasına alarak yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsinize küçük daireler şeklinde sıkın.
* Önceden ısıtılmış 125 derece fırında tam 15 dakika pişirin.
* Pişen makaronları tepsiden dikkatlice aldıktan sonra aralarına hazırlamış olduğunuz ganajdan sürün. Makaronlarınız hazır!
* Denemiş olduğunuz "Makaron" tarifimi sevdiklerinize hazırladığınız güzel sofralardan benim için fotoğraflamayı ve #ceydaskitchen hashtagiyle @ceydaskitchen hesabıma göndermeyi unutmayın :) Şimdiden afiyet olsun bir sonraki tarifte görüşünceye kadar hoşçakalın ♡
Badem ununu nerden temin ettiniz?
YanıtlaSilEminönü'nde veya Metro marketlerde bulabilirsiniz
Sil